Welkom in de jungle die tolkregelgeving heet. Een jungle met puzzels, speurwerk en tegenstrijdigheden die je op moet lossen om de goede weg te vinden. Alle ingrediënten voor een groots avontuur zijn aanwezig. Veel plezier ;-).   

Voordat je verder leest, weet je dat je bij mij terecht kunt voor coaching en intervisie? Het RTGS heeft mij voor beiden geaccrediteerd. Meer informatie vind je bij coaching en intervisie.

Op deze pagina staat informatie over de tolkregelgeving voor tolken Gebarentaal en schrijftolken. Het is -voor zover mij bekend- de enige plek waar alle informatie bij elkaar staat. Omdat ik regelmatig vragen krijg over de regelgeving, is deze pagina opgezet. Ik hoop dat de informatie hier je verder helpt om je weg te vinden.

Wat hieronder staat is de informatie zoals die op internet te vinden is en informatie die me door diverse medewerkers van instanties telefonisch gemeld is. Ook heb ik de best practices opgenomen op basis van mijn ervaring meer dan 13 jaar ervaring met tolkregelgeving. Je kunt dit gebruiken als gids. Gebruik ervan is voor eigen risico. Ik kan niet garanderen dat alles klopt of goed uitgevoerd wordt op het moment dat je dit leest. Bij met name bij grote uitvoerders zeggen en doen medewerkers soms andere dingen dan in hun eigen regelgeving staat. Ook sluiten de theorie van de regelgeving op papier en de praktijk in het werkveld op verschillende punten slecht bij elkaar aan.

Als je -na het lezen van alle informatie- nog aanvullingen of opmerkingen hebt, mail me dan gerust.

Ik wil informatie over de declaratie van een opdracht die wordt aangevraagd door:

Hier vind je informatie over tolkinzet in veel voorkomende situaties, waarin de regels afwijken van de standaardregels:

Het politie- en justitiedomein heeft zijn eigen regelingen. Die staan hier niet vermeld.​

Doneren

Zo af en toe krijg ik van collega’s de vraag of het mogelijk is om te doneren als dank voor mijn tijd en inzet. Dat kan vanaf nu, via Ko-fi.com:

​​

Vind je het fijn dat alle regelgeving bij elkaar staat? Bespaart het jou tijd bij het declareren? Daar ben ik blij mee. Mijn missie is ondernemen voor tolken simpeler en leuker te maken. Een brug bouwen tussen alle eilandjes in de tolkregelgeving. Het samenstellen van de website gaat niet vanzelf. Als je mijn inzet waardeert en je wilt een deel van de liters thee die ik drink tijdens het bijhouden of mijn tijdsinvestering sponsoren, dan waardeer ik dat. In dat geval: dank je wel.​