Declaratie van schoolreisjes, kamp en studiereizen worden gesplitst in leef- en onderwijsuren. Je klant hoeft vooraf geen toestemming meer te vragen bij UWV. Ook bij Tolkcontact is dat niet nodig. De helft van de getolkte tijd (met een maximum van 4 uur) wordt betaald via onderwijsuren, de rest (zonder maximum) via leefuren. De vergoeding is voor UWV dus maximaal 4 uur per dag en voor Tolkcontact alleen de daadwerkelijk getolkte tijd.

Reiskosten binnen Nederland worden volgens de geldende regelgeving vergoed. Reiskosten in het buitenland worden niet vergoed, net als verblijfskosten.

Declaratie van onderwijsopdrachten gaat via Tolkportaal. Daarvoor heb je het inkoopordernummer van je klant nodig. Als je deze niet hebt, kun je een mail sturen naar tolkdeclaraties@uwv.nl om deze op te vragen. Let op: dit nummer wijzigt bij elke nieuwe beschikking!

Vragen over het uitblijven van betaling kun je stellen aan tolkdeclaraties@uwv.nl.

De regels vind je in het Protocol voorzieningen 2018, dat op 20-04-2018 in de Staatscourant gepubliceerd is. En in het Besluit Normbedragen Voorzieningen UWV 2018, dat op dezelfde dag gepubliceerd is. In de handleiding in jouw Tolkportaalaccount staat ook één en ander uitgelegd.

Declaratie van het deel dat via leefuren betaald wordt, gaat via mijn.tolkcontact.nl. De regels kun je in de algemene voorwaarden van je Tolkcontactaccount vinden. Uitgangspunt is dat alleen de getolkte tijd betaald wordt.