Stages die onderdeel zijn van een opleiding worden betaalt uit de reguliere onderwijsuren.

Hier is één uitzondering op: leerlingen die een BBL-opleiding volgen. Een BBL-opleiding is een werk-leertraject. Meestal werkt de leerling 3 of 4 dagen per week en gaat 1 dag per week naar school. BBL-leerlingen vragen of reguliere werkuren aan of participatiewetwerkuren. Welke van de twee hangt af van hun inkomenssituatie. Als ze geen uitkering krijgen of een uitkering van een gemeente vallen ze onder de Participatiewet. Als ze een uitkering van UWV krijgen onder de reguliere werkuren.

Ze moeten bij hun aanvraag aangeven hoeveel tolkuren ze nodig hebben voor de onderwijsdag en daarnaast voor communicatie op de werkvloer. Meestal zal dit meer dan de standaard 15% van de werktijd zijn. Met een goede onderbouwing is er een grote kans dat de benodigde uren toegekend worden, ook als dat meer dan 15% is.

De regels vind je in het Protocol voorzieningen 2018, dat op 20-04-2018 in de Staatscourant gepubliceerd is. En in het Besluit Normbedragen Voorzieningen UWV 2018, dat op dezelfde dag gepubliceerd is. In de handleiding in jouw Tolkportaalaccount staat ook één en ander uitgelegd.